Položaj i klima

Turistički naselje Privlaka-Škrapavac je smješteno na prostranom, ravnom poluotoku pjeskovitog tla (7 km dužine i 4 km širine) koji sa sjeveroistočne strane zatvara Ninski zaljev, a s jugozapadne Zadarski kanal. Od Zadra je udaljena 18 km, od povijesnog i najstarijeg hrvatskog grada Nina 4,5 km, a od turističkog naselja Zaton koje obiluje brojnim sportsko zabavno-rekreativnim sadržajima svega 8,5 km.

Čist zrak i ljekovito crno blato ovu lokaciju čini atraktivnom i ljudima sa zdravstvenim problemima poput astme, reume, artritisa itd.

Klima Privlake je blaga mediteranska, s 2.540 sunčanih sati godišnje. Njeno osnovno obilježje je izloženost blagotvornom utjecaju mora, posebice izraženom kroz sjeverozapadna ljetna strujanja zraka (maestral). Sušnost je posebice istaknuta manjim zonama vapnenačke podloge, premda su količine padalina same po sebi dostatne. Kako je posrijedi zona koja je prekrivena mekim naslagama, zadržavanje vlage u tlu kao i voda u podlozi ili na površini, bitno mijenjaju učinke sušnosti.

Apartmani Bilušić

Blaženka Bilušić

Mob 1: +385 99 3111-031
Mob 2: +385 98 229-118
info@apartmani-bilusic.com

Adresa

Škrapavac 67, 23233 Privlaka, Hrvatska

Menu

Plaže Privlaka